12 interactieve videosoftwarebedrijven: beoordeeld!

Interactive-Video-Software-Companies-Reviewed

Omdat interactieve video steeds populairder wordt onder zowel merken als consumenten, onderzoeken veel bedrijven hoe ze deze in hun marketingmix kunnen opnemen.

En het is logisch; kijkers kijken 47% langer naar interactieve videoadvertenties dan lineaire videoadvertenties, waardoor u veel meer waar voor uw geld krijgt dan traditionele, statische video’s.

Het beste van alles: je hoeft geen videoproductieprofessional te zijn om je video’s interactief te maken. Er zijn verschillende online tools die je kunt gebruiken om interactieve elementen aan je video’s toe te voegen.

We hebben de tijd genomen om 12 van de meest populaire interactieve videoplatforms te beoordelen, zodat u dat niet hoeft te doen.

Wat is interactieve video en hoe kun je het gebruiken?

Laten we eerst even schetsen wat interactieve video is en hoe u deze kunt gebruiken. Simpel gezegd, het is een aantrekkelijker type videomedia waar kijkers rechtstreeks in de video zelf op inhoud kunnen klikken en ermee kunnen werken. De meest populaire interactieve functies zijn onder meer hotspots, kaarten, weergave op meerdere schermen, 360-graden weergave en vertakking.

Deze video’s hebben veel voordelen; voornamelijk geven ze de kijker de mogelijkheid om de video-inhoud die ze zien aan te passen voor een zeer persoonlijke ervaring. Deze benadering waarbij je je eigen avontuur kiest, maakt gebruik van gamification-technieken om het kijken naar video’s leuker en dynamischer te maken voor kijkers.

Wanneer merken besluiten interactieve video’s toe te voegen aan hun videomarketingstrategieën, kiezen ze meestal tussen twee verschillende routes:

Optie 1: DIY-video’s met interactieve videosoftware

Als u uw video’s in eigen beheer wilt maken, kunt u kiezen uit verschillende videosoftwaretools om interactieve elementen aan uw video’s toe te voegen. Met deze platforms kunt u uw bestaande video-inhoud manipuleren om functies zoals vertakkingen, hotspots, winkelbaarheid en meer toe te voegen.

Optie 2: Een ervaren interactief videobureau inhuren

Het leren gebruiken van interactieve videosoftware kan een fulltime baan worden. Dat is de reden waarom veel bedrijven ervoor kiezen om samen te werken met een bureau dat het proces voor hen kan beheren. Gelukkig zijn er verschillende videobureaus van hoge kwaliteit die uw visies kunnen vertalen naar realiteit. Als je besluit die weg te gaan, lees dan onze blogpost ‘Hoe kies je een interactief videobedrijf’ voor tips over het vinden en selecteren van de juiste partner voor jou.

Als je besluit een doe-het-zelf-aanpak te willen verkennen, hebben we het je gemakkelijker gemaakt door 12 populaire interactieve videoplatforms te bekijken. Elk wordt geleverd met een andere reeks functies en functionaliteiten op verschillende prijspunten. Lees hieronder of een van deze opties geschikt voor u is.

12 van de beste bedrijven voor interactieve videosoftware

1. Draadwas

draadwas

Wirewax – eind 2021 overgenomen door Vimeo – is een tool waarmee je hotspots, vertakkingen, camerawisselingen, 360-graden ervaringen, slider-weergaven en meer in je video’s kunt gebruiken.

Zoals u kunt zien, is het grootste voordeel van Wirewax de brede mogelijkheden; Wirewax dekt bijna elk type interactieve videofunctionaliteit die tegenwoordig wordt gebruikt.

Het bedrijf biedt een scala aan pakketten voor verschillende klanten, die het juiste kunnen kiezen voor hun specifieke behoeften.

2. Rapt

RAPT

Rapt is een holistische cloudgebaseerde tool waarmee je eenvoudig interactieve video’s kunt maken, insluiten en analyseren. Hun editor, Composer, gebruikt eenvoudige slepen-en-neerzetten om klikbare elementen en vertakkingen aan je video’s toe te voegen. Vervolgens kunt u uw video’s bijna overal insluiten waar u HTML kunt plaatsen, inclusief uw website, blog of app.

Gebruik ten slotte het robuuste analysedashboard van Rapt om uw video’s in de loop van de tijd bij te houden en te verbeteren. Rapt werk via partnerbedrijven, dus u moet de meest geschikte partner voor uw behoeften vinden en contact met hen opnemen.

3. adventr

adventr

Adventr is een gebruiksvriendelijke tool waarmee je videoclips kunt slepen en neerzetten om vertakkingseffecten te creëren. Het is een open platform, wat betekent dat je je video’s gemakkelijk kunt posten op sociale-mediaplatforms, webpagina’s, advertentienetwerken en meer. Het wordt ook geleverd met een ingebouwde analysefunctie die uw kijkstatistieken bijhoudt op alle sites waar uw video wordt gehost.

Adventr heeft vier pakketten, te beginnen met een zeer beperkte gratis versie, tot een enterprise-pakket voor bedrijven die een robuustere oplossing nodig hebben.

4. Happy

HapYak

HapYak is een SaaS-videoplatform waarmee u interactiviteit op uw video kunt aanbrengen. Met HapYak kun je links, e-commerce-functionaliteit, quizzen, diavoorstellingen en meer aan je video’s toevoegen. De grootste onderscheidende factor van HapYak is hun ingebouwde analysetool. Het platform gebruikt een API om klikken en gedrag van kijkers te koppelen aan populaire marketing- en CRM-tools, zodat u uw videostatistieken vanuit een vogelperspectief kunt volgen.

Eind 2021 kondigde videotechnologiebedrijf Brightcove de overname van HapYak aan. Over de overname gesproken, Kyle Morton, oprichter van HapYak, zei:

5. Vers

Vers

Verse is een goed afgeronde interactieve videobewerkingstool waarmee je hotspots, vertakkingen, hoofdstukken, diavoorstellingen en zelfs Q&A-functies aan je video’s kunt toevoegen. Het wordt ook geleverd met een ingebouwde analysetool, zodat u weergaven en in-video-interacties kunt volgen.

Verse heeft een abonnementsservice die $ 100 per maand kost voor persoonlijk gebruik, $ 1.000 per maand voor professionals en een zakelijk pakket met aangepaste prijzen.

6. Smartzer

Smartzer is een op e-commerce gericht platform, waarmee bedrijven interactieve winkelvideo’s kunnen maken. Het is vrij eenvoudig te gebruiken: upload je video, voeg klikbare hotspots toe en pas de videospeler aan je branding aan. Vervolgens kun je de performance meten via het bijbehorende analytics dashboard. Indrukwekkend, het Smartzer-platform laat je zelfs je livestreams transformeren, een functie waar niet veel (of geen) concurrenten op kunnen bogen.

De prijzen zijn gebaseerd op abonnementen, hoewel het bedrag afhankelijk is van uw vereiste functies en gebruiksniveaus, dus u moet contact opnemen met Smartzer voor een exact bedrag.

7. Spot

Spott is een ander platform dat het gemakkelijk maakt om interactieve functionaliteit aan video’s toe te voegen – in feite is de eenvoudige en intuïtieve gebruikersinterface een van de grootste aantrekkingskrachten. Spott maakt niet alleen video’s interactief, maar kan ook afbeeldingen en productcatalogi transformeren, dus het is ideaal voor marketeers die op zoek zijn naar een totaaloplossing.

Er zijn vier abonnementen om uit te kiezen – er is een gratis basisaccount met beperkte functies, en aan de bovenkant is het $ 825-per-maand Corporate-account, dat kan worden gehouden voor $ 590 per maand als u jaarlijks betaalt. We denken dat het de moeite waard is om Spott’s gratis account eerst eens te proberen.

8. Eko

Eko

Eko, een shoppable videoplatform, heeft een product genaamd Eko Studio waarmee gebruikers vertakkende video-ervaringen kunnen creëren die op maat gemaakte, gebruikersgestuurde verhalen mogelijk maken.

Hoewel het platform een ​​zeer intuïtieve gebruikerservaring heeft om branches te maken, is dit misschien niet de juiste tool voor u als u op zoek bent naar een tool die meerdere soorten interactiviteit kan creëren.

Positiever is dat Eko volledig gratis te gebruiken is.

9. HiHaHo

HiHaHo

HiHaHo blinkt uit in het aanbieden van een scala aan interactietypes aan gebruikers. Serieus, het is een indrukwekkende lijst, inclusief zaken als hotspots, afbeeldingen, formulieren en beoordelingen. Je kunt tijdens je video vragen toevoegen om je publiek tijdens hun kijkervaring te ondervragen.

Met HiHaHo kunt u ook een in-videomenu maken dat naar uw website en andere URL’s linkt. De prijzen zijn ‘per video’, waarbij elke video € 97 kost. Je kunt dan tegen een meerprijs extra’s toevoegen, zoals white label branding.

10. Mindstamp

Mindstamp zegt dat het de “eenvoudigste en krachtigste interactieve video-oplossing is die er is”. Een gewaagde claim, zeker, maar een die wordt ondersteund door bijna universeel positieve gebruikersrecensies. Upload eenvoudig een video of gebruik een bestaande die op een andere site wordt gehost, voeg een interactieve functie toe (knoppen, hotspots, vragen enz.) en integreer met uw marketingautomatiseringstool naar keuze.

Maandelijkse abonnementen variëren van $ 19-499, hoewel u 15% op deze prijzen kunt besparen door een jaarabonnement te kopen. Er is ook een handige gratis proefversie waarmee u kunt proberen voordat u koopt.

11. Engajer

Engajer

Engajer is een tool waarmee je interactieve videocontent kunt maken, deze kunt verspreiden en de betrokkenheid van het publiek kunt meten. Engajer is gebouwd om een ​​vertakkend platform te zijn, dus hoewel het gebruikers in staat stelt om gemakkelijk zelf video’s in avontuurlijke stijl te maken, heeft het geen extra interactieve functionaliteiten. U kunt Engajer wel integreren met meerdere CRM’s.

Voor slechts een paar gebruikers heeft u toegang tot Engajer voor $ 49 of $ 150 per maand, afhankelijk van uw behoeften. Voor prijzen voor enterprise-abonnementen dient u rechtstreeks contact op te nemen met Engajer.

12. Wootag

Wootag

Wootag is een zelfbedieningsvideotool die is geoptimaliseerd voor e-commerceconversies. Het stelt uw gebruikers in staat om op producten in uw video te klikken en deze te kopen, en houdt die klikken en conversies bij in hun bijbehorende analysetool. Je kunt ook gebruikerspeilingen toevoegen om rechtstreeks in je video’s aangepaste feedback te krijgen.

Wootag heeft verschillende plannen; je kunt gratis 5 interactieve video’s maken, het ‘zakelijke’ abonnement kopen voor $ 99 per maand, of kiezen voor het Enterprise-abonnement met aangepaste prijzen.

Aan de slag met interactieve video

Als je klaar bent om je te verdiepen in de wereld van interactieve videomarketing, ben je niet de enige. 17% van de marketeers is van plan het dit jaar eens te proberen. Overweeg uw twee opties bij het bepalen van de beste manier om interactieve video in uw marketingstrategie te integreren:

1. Gebruik speciale software: Je kunt interactieve video proberen met een doe-het-zelf-aanpak en leren bestaande software te gebruiken, zoals de hierboven genoemde. Hoewel sommige merken voor deze optie kiezen, moet u bereid zijn veel tijd te besteden aan het leren gebruiken van het platform dat u kiest.

2. Huur een interactief videobureau in: Als je al te weinig tijd hebt en te veel hoeden draagt, kun je overwegen een ervaren bureau in te huren om je video’s te produceren. Met deze optie slaat u het gedoe van het zelf leren van complexe software over en kunt u gerust zijn, wetende dat uw project in handen is van ervaren experts.

Ongeacht de route die u kiest, we hebben enkele aanvullende bronnen opgesteld om u te helpen meer te weten te komen over interactieve video. Bekijk de blogpost De 8 beste interactieve video’s aller tijden en onze informatiepagina over interactieve video’s.

gerelateerde berichten

Wat is interactieve video

Wat is interactieve video?

Wat is interactieve video? Als je hebt gehoord van deze nieuwe vorm van technologie, maar niet weet wat het is of hoe je het kunt gebruiken, hebben we deze eenvoudige…

Hoe-werkt-interactieve-video-werk?

Hoe werkt interactieve video?

“Hoe wordt interactieve video gemaakt?” “Hoe werkt de toegevoegde functionaliteit?” “Waar wordt de video gehost?” Op al deze vragen hebben wij een antwoord!

5-manieren om interactieve video te gebruiken

5 manieren om interactieve video te gebruiken

Degenen die nu interactieve video gebruiken, plukken daar serieus de vruchten van. Hier zijn vijf manieren om interactieve video te gebruiken om u op weg te helpen.

0 Shares:
You May Also Like