10 videomarketingstatistieken die u zullen verbazen

Video-Marketing-Statistics-That-Will-Blow-Your-Mind

Geschreven door <a href="https://www.wyzowl.com/author/adamhayes/" target="_self" rel="noopener">Adam Hayes</a>‘  data-lazy- data-et-multi-view=

Adam is hoofd content bij Wyzowl. Adam leidt een getalenteerd, onverschrokken team van schrijvers en houdt van video, groeimarketing, merkverhalen vertellen en naar zichzelf verwijzen in de derde persoon.

We weten allemaal dat videomarketing is

We weten dat merken het gebruiken om doelgroepen aan te trekken, producten en diensten uit te leggen en om hun mensen op te leiden en te ondersteunen.

Maar in plaats van er allemaal vaag en luchtig over te zijn, is het fascinerend om wat cijfers achter sommige van deze trends te plaatsen.

Sinds 2015 hebben we elk jaar een jaarlijkse State of Video Marketing-enquête gelanceerd om de ups en downs van de branche in kaart te brengen – inclusief uitgaven, ROI, platforms, percepties van het publiek en meer.

In dit bericht willen we slechts enkele hoogtepunten van onze meest recente enquête delen, evenals enkele trendgegevens die we in de loop der jaren hebben verzameld tijdens het uitvoeren van deze enquête.

Laten we om te beginnen eens kijken naar de tijd die mensen besteden aan videocontent:

86% van de bedrijven gebruikt video als marketingtool.

Het is duidelijk dat het aantal marketeers dat video gebruikt in hun bedrijf constant hoog is.

Wat interessant is, is dat dit nummer

Toen we deze vraag voor het eerst stelden in 2016, gewoon 61% vertelde ons dat ze video gebruikten – en dit is in de tussenliggende jaren duidelijk toegenomen. Het steeg tot 63% in 2017, 81% in 2018, 87% in 2019, 85% in 2020 en uiteraard 86% in onze meest recente enquête.

2. 93% van de marketeers die video gebruiken, zegt dat het een belangrijk onderdeel is van hun marketingstrategie.

Uit dit gegevenspunt blijkt duidelijk dat video niet alleen iets is dat marketeers willekeurig gebruiken, maar een hoeksteen van hun marketingsucces!

Dit is een ander aantal dat in de lift zit.

We hebben deze vraag voor het eerst gesteld in 2015, en alleen 78% zeiden dat ze video een belangrijk onderdeel van hun strategie vonden. Dit klopte tot 88% in 2016, 82% in 2017, 85% in 2018, 91% in 2019, 92% in 2020 en een recordhoogte van 93% in onze meest recente resultaten.

4. 96% van de mensen heeft een uitlegvideo bekeken om meer te weten te komen over een product of dienst.

Dit aantal is verrassend omdat het bijna unaniem is.

Een uitlegvideo – een korte video van 1-2 minuten waarin de kern van een product of dienst wordt uitgelegd – is een geweldige manier om jezelf voor te stellen aan een nieuw publiek. Veel merken hebben veel succes door een uitlegvideo prominent op hun webpagina, sociale kanalen en meer te plaatsen.

En de cijfers spreken voor zich: 96% van de mensen heeft een van deze video’s bekeken om meer te weten te komen over een product of dienst.

5. 84% van de mensen zegt dat ze zijn overtuigd om een ​​product of dienst te kopen door de video van een merk te bekijken.

En dit brengt het naar een hoger niveau. Mensen maken niet alleen video’s om hun opleiding voort te zetten.

Video helpt hen daadwerkelijk om aankoopbeslissingen te nemen.

Bovendien is dit niet beperkt tot fysieke producten. Een iets kleinere – maar nog steeds significante – 79% van de mensen zegt dat ze zijn overtuigd om een ​​stuk software of app te kopen of te downloaden door een video te bekijken.

De afhaalmaaltijd hier: als u uw publiek wilt helpen bij de aankoopbeslissing, is video een slimme manier om dit te doen!

6. 94% van de videomarketeers zegt dat video heeft geholpen om het begrip van gebruikers van hun product of dienst te vergroten.

Dit bewijst hoe krachtig een toolvideo is om mensen te helpen met een product of dienst.

En begrip van het publiek zorgt niet alleen voor opwinding en brandstof voor aankoopbeslissingen – het beheert de verwachtingen, wat betekent dat mensen een beter idee hebben van wat ze kunnen verwachten als ze iets kopen.

Dit kan hen helpen de best mogelijke klantervaring te krijgen, ontevredenheid en terugbetalingen/retouren op basis van valse verwachtingen te verminderen.

7. Mensen kijken gemiddeld 18 uur van online video per week.

We weten al dat mensen veel video kijken.

Maar dit is een andere statistiek die stijgt.

Uit ons meest recente onderzoek blijkt zelfs een stijging van twee uur per week vergeleken met 12 maanden geleden, en een duizelingwekkende 7,5 uur stijging per week over de afgelopen 3 jaar.

8. Op de vraag wat ze het liefst zouden willen weten over een product of dienst, 69% zeiden dat ze liever een korte video wilden bekijken.

Dit is te vergelijken met 18% die liever een op tekst gebaseerd artikel, website of bericht leest, 4% die graag een infographic wil bekijken, 3% die liever een ebook of handleiding downloadt, 3% die liever een webinar of pitch bijwoont, en 2% die een verkoopgesprek of demo wil.

9. Mensen delen twee keer zoveel video-inhoud met hun vrienden dan enig ander type inhoud, inclusief posts op sociale media, blogposts/artikelen en productpagina’s.

‘Bereik’ is een belangrijke maatstaf voor elke marketinginhoud: uiteindelijk kan het niet als mensen dat niet doen

Een van de mooie dingen van video, zoals blijkt uit dit gegevenspunt, is dat uw publiek deze over het algemeen eerder deelt dan enig ander type inhoud – wat kan helpen het organische bereik van uw inhoud te vergroten, waardoor de ROI wordt verhoogd.

10. 87% van de videomarketeers zegt dat video over het algemeen een goed rendement op hun investering oplevert.

En, uiteindelijk, waar je in geïnteresseerd bent als je geld uitgeeft aan het creëren van een marketingmiddel: gaat het werken?

Deze statistiek suggereert overtuigend dat, waar marketeers op video, ze overweldigend tevreden zijn met het geld dat naar hen terugkomt – via leads, verkoop, verminderde ondersteuningsvragen, klanttevredenheid en herhalingsverkopen.

Laatste gedachten

De gegevens schetsen over het algemeen een rooskleurig beeld van het videomarketinglandschap; marketeers rapporteren routinematig meer verkeer, begrip van gebruikers en verkopen als gevolg van hun inspanningen op het gebied van videomarketing.

Consumenten vertellen ons dat ze video actief gebruiken als onderdeel van hun onderzoeks- en besluitvormingsproces – en dat ze er in de toekomst meer van willen zien van merken.

De enige waarschuwing die we willen toevoegen, is dat naarmate er meer video-inhoud op de markt komt, het nog nooit zo belangrijk is geweest om ervoor te zorgen dat uw video-inhoud op het juiste moment is. In de steeds luidruchtiger wordende wereld van videomarketing zullen alleen de helderste, scherpste stemmen doorbreken!

Onthoud: om alle onderzoeksresultaten volledig te zien en een downloadbaar rapport te krijgen, klik hier!

0 Shares:
You May Also Like