10 succesverhalen over videoadvertenties

Of het nu de grappige zijn die ervoor zorgen dat je blijft kijken, de rare die je choqueren of de emotionele die je aan het hart gaan, videoadvertenties hebben een plaats in marketing.

Er zijn eindeloze manieren om ze te maken, en talloze stijlen om uit te kiezen. Het enige dat je nodig hebt om te beginnen, is een idee.

En het publiek houdt van ze, 57% van de mensen zeggen dat videoadvertenties hen eerder overtuigen van de waarde van een product of dienst dan een statische advertentie.

Dus zoek niet verder als je op zoek bent naar inspiratie!

In dit artikel bekijken we tien advertenties die veel succes hebben opgeleverd, en bekijken we wat ze precies zo geweldig maakte!

Wat maakt een goede videoadvertentie?

Ten eerste, als je mensen niet snel opmerkzaam maakt, heb je een kans verspeeld. Elke goede advertentie zou binnen de eerste paar seconden de aandacht moeten trekken, dus een sterke opening is belangrijk.

Maar als je dat eenmaal hebt bereikt, is het harde werk nog niet voorbij, je moet de kijkers geïnteresseerd houden! U kunt dit doen door ervoor te zorgen dat de inhoud is afgestemd op het beoogde publiek en door de lengte redelijk kort te houden.

Advertenties moeten een duidelijke oproep tot actie hebben, dus als mensen houden van wat ze zien, kunnen ze contact met u opnemen, uw product kopen, uw app downloaden – alles waar uw advertentie voor bedoeld was!

Last but zeker not least, goede advertenties moeten deelwaardig zijn! U kunt het beste distributieplan hebben dat er is, maar er gaat niets boven organische, echte aandelen van kijkers die van uw advertentie hebben genoten.

1. Dollar Shave Club- Onze mesjes zijn f*****g geweldig!

Dit eerste voorbeeld heb je vast wel eens gezien – want het is overal!

Hoewel gericht op de Amerikaanse markt, heeft de advertentie dankzij de sociale media-aandelen wereldwijd indruk gemaakt.

Met het aantal weergaven dat momenteel meer dan 27 miljoen (en nog steeds stijgend) is, bijna 8 jaar later, is deze advertentie het bedrijf meer dan waard geweest.

De ster van de show is de oprichter en CEO van het bedrijf (een cameo van beroemdheden is niet nodig) die gepassioneerd over het product praat en onderweg humor toevoegt.

Mensen hadden betrekking op deze advertentie omdat deze duidelijk was, ons alles vertelden wat we moesten weten en ons in de goede richting wezen.

De abonnementsservice heeft nu 4 miljoen betalende leden en het bedrijf bloeit.

2. Altijd – als een meisje

Vrouwelijk hygiënebedrijf Altijd nam een ​​uitdrukking die een bekende belediging is en draaide het om voor meisjes overal.

‘Je gooit als een meisje’, ‘Je rent als een meisje’ en vele andere varianten van de uitdrukking worden gebruikt en de advertentie stelt de vraag: “Wanneer werd iets als een meisje doen een belediging?”.

Met behulp van echte mensen bespreken ze het probleem en proberen het daar en dan te pletten. Inspirerende muziek plus hartverwarmende echte verhalen van de deelnemer zorgen voor een grensverleggend eindproduct.

Meer dan 68 miljoen mensen hebben de advertentie bekeken, waardoor niet alleen Always als merk onder de aandacht wordt gebracht, maar ook de benarde situatie van meisjes over de hele wereld.

3. McVities – Samen zoeter

Deze lieve geanimeerde advertentie van Mcvities maakte deel uit van een marketingcampagne van £ 10 miljoen met als doel te laten zien dat de simpele handeling van het delen van een koekje mensen samen kan brengen.

De campagne is een voorbeeld van ‘purpose-driven marketing’ dat tegenwoordig door grote merken wordt toegepast. Mensen willen dat hun advertenties iets betekenen, ze zijn niet altijd meer in voor de harde verkoop!

‘Samen zoeter’ stelt het probleem van de overname van de digitale wereld aan de orde, dat we allemaal onze neus stevig aan onze smartphones hebben vastgeplakt. Met een prachtig geanimeerd stuk, zonder voice-over, alleen muziek en acties die het verhaal vertellen, laat McVities zien dat soms minder meer is.

Met 64% van hun klanten die zeggen dat hun advertenties de aandacht trekken, denk ik dat het merk dit een succes mag noemen!

4. Nespresso – Op ijs

Nespresso heeft deze stijlvolle advertentie uitgebracht in lijn met hun release van een limited edition ijskoffie-assortiment.

Praten over het verkopen van een levensstijl! Deze advertentie zorgt ervoor dat de kijker meteen op vakantie wil zijn met een ijskoffie op het strand – missie geslaagd!

De advertentie neemt ons mee op een rondreis door de Middellandse Zee en laat zien hoe luxueus het product is, in de handen van een glamoureuze vrouw, aan de rand van een overloopzwembad en op het dek van een privéjacht.

Allemaal met elkaar verbonden met het bevredigende geluid van rinkelende ijsblokjes aan het eind.

In deze advertentie nam Nespresso een pauze van het gebruik van hun ambassadeur George Clooney (je kent hem misschien?) en verlegde de aandacht naar het product. In combinatie met een prachtig animatiethema en een vrolijk muzieknummer slaagden ze erin het idee van luxe te verkopen.

5. Lyft- Het leven is beter als je de rit deelt

Met bijna 8 miljoen views was deze advertentie van rideservice Lyft een virale sensatie.

Geïnspireerd door de Lyft-gemeenschap en het feit dat ‘er een verhaal achter elke rit zit’, volgt de advertentie een eenzame weduwe die besluit ‘haar rit te delen’.

Met een origineel lied geschreven door Lyft-chauffeur die artiest Sir the Baptist werd, won deze hartverwarmende advertentie een academieprijs!

Met al het geroezemoes rond de advertentie, werd Lyft naar de voorgrond van ieders gedachten gekatapulteerd als de go-to ride-service – we zouden dat een succes noemen!

6. Google Android- Vrienden ‘furever’

Plak schattige dieren in een advertentie en je hebt altijd een winnaar, toch?

Maar Android’s ‘Friends furever’-campagne was iets meer dan dat! We hebben het over een neushoorn en een schaap die beste vrienden zijn, een hond die zwemt met een dolfijn en een husky en een kaketoe die spaghetti deelt.

De advertentie zelf was niet voor een bepaald product, alleen voor Androids ‘Be together’. Niet hetzelfde.’ campagne.

Maar toch, de advertentie werd de meest gedeelde advertentie online in het jaar van release (2015). De deelbaarheid ervan is te danken aan de emotionele impact, mensen voelen iets wanneer ze kijken waardoor ze hun vrienden willen laten zien.

7. Coca-Cola- De laatste klant

Deze advertentiecampagne, uitgebracht in de Filippijnen door merkgigant Coca-Cola, inspireerde mensen over de hele wereld.

Mensen prezen de emotie, diepgang en betekenis van de advertentiecampagne, en hoewel het merk al beroemd is om hun kerstadvertenties, sloeg deze een beetje anders aan.

Aan de hand van levensechte beelden van verschillende arbeiders die kerstverrassingen krijgen, juich ik het toe als je de hele film kunt kijken zonder een traan te laten!

Met bijna 3 miljoen views laat de advertentie zien dat merken afstand kunnen nemen van hun normale aanbod en toch succes kunnen boeken.

8. Vergelijk de markt – Vergelijk de Meerkat

Als je uit het VK komt, heb je Serge en vrienden echt niet op je tv-scherm gezien. Deze slimme marketingtruc, waarbij het woord ‘markt’ werd gebruikt en veranderde in ‘meerkat’ (hoe gek het ook klinkt), heeft een enorm succes opgeleverd voor het merk.

Mensen zullen massaal naar Compare the Market komen om een ​​knuffel van de hoofdpersonages van de advertenties te ontvangen, die alleen exclusief verkrijgbaar zijn als je een verzekering bij hen koopt – slimme zet.

Maar de advertentie zorgde er ook voor dat het bedrijf een geweldige kans kreeg als sponsor van de populaire soapserie Coronation Street, waarbij de advertentie meerdere keren per nacht aan miljoenen kijkers wordt getoond.

Wat een succes!

9. Metro-treinen – Domme manieren om te sterven

Als je op de link hebt geklikt om de advertentie te bekijken, het spijt me, maar het liedje zal de hele dag in je hoofd blijven hangen!

Maar daar gaat het toch om? Wat begon als een bescheiden advertentie om het bewustzijn van de veiligheid rond treinrails te vergroten, werd al snel een virale sensatie.

Het nummer werd al snel beschikbaar op iTunes en beklom de hitparades in de belangrijkste landen over de hele wereld.

Binnen een week na de release had de advertentie meer dan 20 miljoen views en de campagne breidde zich uit met posters voor perrons, billboards en zelfs een kinderboek!

Er werd ook een mobiele game gemaakt, die input van het publiek verzamelde, waardoor de advertentie alleen maar populairder werd.

De advertentie is een fenomeen geworden en is een goed voorbeeld van hoe succesvol videoadvertenties kunnen zijn!

10. John West- Zalmbeergevecht

Eenvoud op zijn best.

In de begintijd van internet was dit het soort advertentie dat de aandacht van mensen trok. De kijkers hielden van de humoristische toon en sommigen vroegen zich zelfs af: ‘Is dat een echte beer?’

Het werd zelfs uitgeroepen tot ‘De grappigste advertentie aller tijden’ door Campaign Live. Een grote overwinning voor het Britse zeevruchtenbedrijf John West.

Het is het verrassingselement van de advertentie dat je raakt, in eerste instantie denk je dat je een natuurdocumentaire-achtige clip krijgt, maar geef het vijf seconden en het plezier begint echt!

Laatste gedachten

De bovenstaande voorbeelden laten zien dat er geen ‘one size fits all’-formule is voor het maken van een advertentie, er zijn zoveel manieren waarop u dit kunt doen.

Maar één ding is zeker: als je het goed doet, kan het een enorme impact hebben op je merk of bedrijf.

Heb je een idee voor het volgende succesverhaal van grote advertenties? Misschien kan Wyzowl je helpen het te halen.

0 Shares:
You May Also Like