10 strategieën voor klantbetrokkenheid die u VANDAAG kunt implementeren

Klantbetrokkenheid betekent in eenvoudige bewoordingen een emotionele band tussen een product of dienst en zijn gebruikers.

Als u investeert in betrokkenheid, zult u merken dat klanten langer blijven hangen omdat ze uw merk, product of dienst graag gebruiken.

In dit artikel gaan we 10 briljante strategieën voor klantbetrokkenheid bekijken die u kunt implementeren

1. Personaliseer de gebruikerservaring door meer informatie te verzamelen tijdens de onboarding

Laten we eerlijk zijn. Het is tijd om te stoppen met praten over personalisatie als een ‘nice to have’. Tegenwoordig is personalisatie . Het maakt deel uit van ons dagelijks leven, van het personaliseren van de aanbevolen producten die we zien door Amazon:

Aan Netflix suggesties voor shows die we graag zouden willen hebben op basis van onze voorkeuren:

Volgens een recent rapport van SmarterHQ, 72% van de consumenten reageert alleen op marketingberichten die zijn aangepast aan hun specifieke interesses. En 80% van degenen die zichzelf classificeren als frequente shoppers, zegt: .

Dus personalisatie is echt belangrijk. En het moet beginnen vanaf het moment dat klanten zich voor het eerst met uw merk bezighouden.

Onboarding wordt sowieso meestal gebruikt voor het verzamelen van informatie, dus door een paar aanpassingen aan uw bestaande onboardingproces aan te brengen, kunt u dingen over uw nieuwe klanten leren die u kunnen helpen hun ervaringen te personaliseren.

Bekijk dit voorbeeld van Duolingo, een platform voor het leren van talen:Deze informatie lijkt op het eerste gezicht willekeurig, maar in slechts een paar klikken weet Duolingo:

WAAROM de klant een nieuwe taal leert, en WAT het dagelijkse doel van de klant is.

Met deze informatie kan het platform nieuwe gebruikers segmenteren en leermateriaal op maat maken, bijvoorbeeld een les van 15 minuten over het vragen van de weg.

Dit zal helpen om nieuwe klanten betrokken te houden, omdat elk materiaal dat ze van Duolingo zien relevant en persoonlijk voor hen zal zijn.

2. Versterk je onboardingproces met een ‘frisse blik’

Wanneer klanten beginnen af ​​te zien van uw product, app of service, kan het moeilijk zijn om een ​​reden aan te wijzen.

Volgens onze recente onboarding-enquête bij klanten, 8 op de 10 gebruikers hebben een app verwijderd omdat ze niet wisten hoe ze deze moesten gebruiken.

Aanvullend, 55% van de mensen zegt dat ze een product hebben teruggestuurd omdat ze niet helemaal wisten hoe ze het moesten gebruiken.

Als u de klantbetrokkenheid wilt verbeteren, moet u helemaal bij het begin beginnen door ervoor te zorgen dat uw klanten de volledige waarde kennen van wat u te bieden heeft.

Als u zo dicht bij uw product of dienst bent, kan het moeilijk zijn om alle belangrijke punten te benadrukken die u moet behandelen bij het binnenhalen van nieuwe klanten, omdat het gebruik van uw product of dienst waarschijnlijk een tweede natuur voor u is.

Zoals vastgesteld, is onboarding echter van vitaal belang voor het creëren van een geweldige eerste indruk bij nieuwe klanten en ook voor betrokkenheid gedurende de hele levenscyclus van de klant.

Dus, als het gaat om het creëren van je onboardingproces, probeer er dan eens met ‘frisse ogen’ over na te denken.

Bekijk je product alsof je het nog nooit eerder hebt gezien.

Benader je dienst of app alsof het je helemaal vreemd is.

Je kunt ook familie en vrienden vragen om de walkthrough te voltooien en je eerlijke feedback te geven. Om dit verder te brengen, kunt u een tool voor het testen van gebruikers gebruiken om meer gebruikers uit te besteden, zoals Userbrain.

Dit zal u helpen erachter te komen wat er nodig is om nieuwe klanten aan te trekken en te binden.

3. Gebruik video in je onboarding (en daarbuiten)

Om ervoor te zorgen dat klanten uw onboardingproces voltooien, moet u het spannend voor hen maken.

Video is hiervoor een geweldig hulpmiddel.

Maar liefst 97% van de mensen denkt dat video is een effectief hulpmiddel om nieuwe klanten te verwelkomen en op te leiden. En 65% van de klanten zegt dat video hun ding is manier om te leren hoe een product of dienst te gebruiken.

Het zou dus geen verrassing moeten zijn dat video’s voor onboarding van klanten op dit moment enorm populair zijn.

Een introductievideo helpt uw ​​klanten te informeren en te betrekken, terwijl ze visueel alle geweldige functies van uw product, service of app te bieden hebben. Bekijk dit voorbeeld van Capital on Tap:

In minder dan een minuut weten nieuwe klanten, dankzij enkele boeiende beelden, precies hoe ze hun kaart moeten activeren en het meeste uit de service kunnen halen.

Natuurlijk is video niet alleen geweldig voor onboarding – je kunt het ook gebruiken als een hulpmiddel voor betrokkenheid op elk moment tijdens het klanttraject!

Neem bijvoorbeeld Headspace. Headspace is een meditatie-app die video gebruikt om klanten aan boord te brengen:

Meditatie is echter een moeilijke oefening om vol te houden. Dit wetende, heeft Headspace een bibliotheek met video’s gecreëerd om klanten betrokken te houden en hen in staat te stellen het platform te blijven gebruiken.

4. Onderzoek en luister naar uw publiek

Oké, genoeg over onboarding. Hoe zit het met je ?

Je kunt ze niet onboarden, maar je onderzoekt ze.

Door uw bestaande klanten te onderzoeken, kunt u meer over hen en hun relatie met uw merk, product of dienst te weten komen. Je kunt erachter komen wat ze leuk vinden, wat ze niet leuk vinden, wat belangrijk voor ze is, enzovoort!

Met SurveyMonkey kunt u een eenvoudige enquête maken en deze binnen enkele minuten naar uw gebruikers verzenden. Hier is een snel voorbeeld dat we hebben gemaakt met behulp van een sjabloon voor klanttevredenheid:

Zoals u kunt zien, doet SurveyMonkey veel van het zware werk. Het enige dat u hoeft te doen, is uw enquête personaliseren en verzenden.

Top Tip:

Natuurlijk houdt het harde werk daar niet op. U moet de wijzigingen uit uw enquête en .

Het is de oude ” truc. Als u de betrokkenheid wilt vergroten, is het belangrijk om uw klanten te laten zien dat u om hun mening geeft en dat zij een verschil kunnen maken voor uw merk, product of dienst.

5. Investeer in analyses

Zoals het oude gezegde luidt:

De afgelopen jaren is er een explosie geweest van analysetools die u kunnen helpen om tot op de bodem uit te zoeken wat er werkelijk gebeurt met uw app of website.

Er is software zoals Google Analytics die je een compleet overzicht kan geven van de activiteit op je webpagina’s.

Er zijn ook heatmap-tools, zoals Crazy Egg, die u een beeld geven van wat uw sitebezoekers doen en waar ze klikken:

Of u kunt nog verder gaan met sessie-opnameanalyses, zoals Mouseflow. Hiermee kunt u geanonimiseerde opnames van de activiteit van uw siteviewers bekijken – een beetje zoals CCTV!

Als je echt tot op de bodem wilt uitzoeken waarom je klantbetrokkenheid laag is, blokkeer dan een uur om een ​​aantal van deze tools te onderzoeken.

Deze lijst van TrustRadius is een geweldige plek om te beginnen.

6. Ga tot het uiterste met follow-ups voor ondersteuningsvragen

Het vergroten van de klantbetrokkenheid gaat niet altijd over het implementeren van nieuwe strategieën. Soms loont het om kleine aanpassingen te maken aan wat je al doet.

Neem bijvoorbeeld de klantenservice. Op zijn minst zullen de meeste bedrijven doorgaans tijdig reageren op ondersteuningsvragen, deze oplossen en sluiten.

Nu, daar is zeker niets mee…

…maar er is altijd ruimte voor verbetering.

Kijk eens naar uw meest recente vragen over klantenondersteuning en kijk of u iets meer had kunnen doen om klanten te betrekken.

Het kan zo simpel zijn als het later opvolgen om te vragen of uw ondersteuning nuttig was voor de klant:

Overweeg ook – als u dat nog niet bent – ​​omnichannel-ondersteuning aan te bieden. Volgens onderzoek van HubSpot, klanten willen op verschillende manieren communiceren met klantenserviceteamswaarbij 62% de voorkeur gaf aan e-mail, 48% de voorkeur gaf aan telefoontjes en 42% de voorkeur gaf aan livechat.

7. Maak en host een webinar

Dit klinkt misschien een beetje eng. Maar soms is uit je comfortzone stappen een geweldige manier om nieuwe mensen te bereiken – en als je de betrokkenheid wilt vergroten, moet je manieren bedenken om meer waarde aan je klanten te bieden.

Denk dus na over het belangrijkste onderwerp waar je expertise over hebt. Waar ben jij een expert in?

Waar je die vraag ook mee beantwoordt – het onderwerp waarvoor je een webinar zou moeten hosten.

Om te beginnen, moet je een diapresentatie maken en een videoconferentietool zoals Zoom of ClickMeeting gebruiken om alles samen te brengen.

Dan moet je een landingspagina maken, zoals deze:

En promoot uw webinar bij uw publiek – via sociale media of e-mail, of hoe u gewoonlijk ook contact maakt met uw publiek:

Iedereen die naar uw webinar komt, of ze nu een bestaande klant zijn of niet, zal op een nieuwe en opwindende manier met uw merk omgaan.

En dit kan u helpen om in de voorhoede van hun gedachten te blijven wanneer ze de volgende keer op zoek zijn naar iets als uw product of dienst.

8. Creëer een klantspotlight/case study

Uw klanten laten zien dat u om hen geeft, is een van de eenvoudigste () klantbetrokkenheidsstrategieën die er zijn.

U kunt dit doen door een van uw klanten in de schijnwerpers te zetten. Nodig ze uit om over hun positieve ervaringen met uw merk te praten in een getuigenis van een klant of een case study-video, zoals deze hier met onze klant, Configit:

U kunt uw klanten zelfs incentives aanbieden om aan deze onderzoeken deel te nemen.

Spotlights van klanten zijn geweldig omdat ze niet alleen uw relatie met uw bestaande klant versterken, maar ook uw merk promoten bij potentiële klanten.

Volgens onze recente testimonials-enquête, 2 op de 3 mensen zeggen dat ze meer geneigd zijn om een ​​aankoop te doen na het bekijken van een getuigenisvideo die laat zien hoe een bedrijf, product of dienst iemand zoals zij heeft geholpen.

Met andere woorden, potentiële klanten zullen zichzelf zien in uw huidige klanten en zullen eerder aan boord springen!

9. Opnieuw inschakelen

Ja, dat klopt. Er is zelfs een strategie voor klantbetrokkenheid voor klanten die karnen!

Gekarnde klanten zijn extreem waardevol omdat ze: uw product, dienst of app op een gegeven moment – en misschien willen ze het opnieuw. Het enige dat u hoeft te doen, is meer te weten komen over waarom ze van de radar zijn verdwenen.

Een geweldige manier om eerdere klanten opnieuw te betrekken, is via e-mail. En dit kan beginnen vanaf het moment dat ze geen klant meer worden.

Maak in je afscheidsmail duidelijk dat je hun gewoonte op prijs stelde en zou graag zien dat ze terugkomen:

Je moet ook gekarnde klanten om hun feedback vragen. U kunt een reden ontdekken waardoor veel klanten vertrekken. Als je dat doet, is het belangrijk om hun feedback te implementeren en hen te laten weten. Hier is een voorbeeld:

Een van de beste manieren om klanten opnieuw te binden, is door hen een incentive aan te bieden. Een kleinigheidje dat laat zien dat je ze waardeert en beloont omdat ze klant zijn. Hier is een voorbeeld van Blue Apron:

Deze e-mail herinnert klanten eraan waarom ze zich in de eerste plaats hebben aangemeld en lokt ze ook terug met een geweldig aanbod.

10. Communiceer regelmatig.

Betrokkenheid mag niet eenzijdig zijn. Soms moet je de eerste stap zetten.

Regelmatig communiceren met uw klanten is een geweldige manier om te zeggen: “

U kunt dit doen door klanten op de hoogte te houden van nieuwe functies of productupdates, zoals deze e-mail van de app voor persoonlijk budgetteren, Pennies:

Of zelfs gewoon met enkele handige tips waarmee klanten meer uit uw product of dienst kunnen halen:

Pushmeldingen zijn ook geweldig voor regelmatige communicatie met uw klanten en kunnen hen aanmoedigen om met uw app om te gaan:

Laatste gedachten

Dus daar heb je het! 10 eenvoudig te implementeren strategieën voor klantbetrokkenheid die het gat in uw emmer zullen vullen, zodat u zich kunt concentreren op het vullen ervan!

Bekijk onze Onboarding-pagina voor meer informatie over hoe u nieuwe klanten kunt betrekken met onboarding-video’s.

0 Shares:
You May Also Like