10 redenen waarom video perfect is voor interne training

internal training

In dit zeer competitieve klimaat voor het aannemen van toptalent, zal een sterk training- en ontwikkelingsprogramma voor medewerkers u onderscheiden in uw branche.

En niet alleen als het om werving gaat. Interne training is ook geweldig om medewerkers te behouden.

Volgens het Workforce Learning Report van LinkedIn is een ENORME 93% van de werknemers zei dat ze langer bij een bedrijf zouden blijven als het in hun carrière zou investeren.

Als het gaat om de praktische aspecten van interne training, is video een fenomenaal hulpmiddel. Trainingsvideo’s zijn een van de meest effectieve manieren om uw team te ontwikkelen, zowel qua kosten als qua betrokkenheid.

In dit artikel gaan we 10 redenen bekijken waarom video perfect is voor interne trainingen…

1. Het houdt de kosten laag

Interne opleiding kan een grote investering zijn. Volgens het Amerikaanse Training Industry Report, Jaarlijks wordt $ 87,6 miljard uitgegeven aan opleidingsuitgaven – dit omvat zaken als salarisadministratie, reizen en andere externe producten en diensten.

Investeren in trainingsvideo’s kan helpen om de kosten laag te houden, omdat er minder wordt uitgegeven aan externe factoren. Wanneer u een trainingsvideo maakt, gaat elke cent die u uitgeeft naar het maken van uw trainingsmateriaal.

En wanneer u uw voltooide video(‘s) ontvangt, hoeft u niemand te betalen om de training te geven of reiskosten te betalen om uw team ergens heen te sturen. Interne training kan vanuit het comfort van de bureaus van uw medewerkers.

En als u investeert in trainingsvideo’s, je betaalt alleen voor een bron die door meerdere medewerkers eindeloos gebruikt kan worden. De kostenbesparingen die hiermee gepaard gaan kunnen astronomisch zijn. Neem bijvoorbeeld Microsoft. Toen ze hun klassikale training vervingen door video, interne opleidingskosten werden verlaagd van $ 320 per persoon naar slechts $ 17 per persoon!

2. Betere betrokkenheid

Als het gaat om interne training, is het erg belangrijk dat uw team volledig betrokken is bij de inhoud en in staat is om het geleerde later in hun rol toe te passen.

Volgens ons State of Video Marketing 2020-rapport, als het gaat om leren, zijn de meeste mensen kijken liever video’s.

Slechts 18% van de mensen zei dat ze liever tekst zouden lezen en slechts 3% van de mensen zou liever een webinar bijwonen, maar een indrukwekkende 66% zei dat ze, als het op leermateriaal aankomt, ervoor zouden kiezen om een ​​video te bekijken.

Hier is een trainingsvideo die we hebben gemaakt voor een van onze klanten, Nikwax:

Deze leuke, geanimeerde video is ontworpen om het verkooppersoneel te helpen het product beter te begrijpen en de verkoop te verhogen.

3. Verhoogde retentie

Naast een betere betrokkenheid kunnen interne trainingsvideo’s ook zorgen voor een betere retentie. Het bewaren van trainingsmateriaal is een must, aangezien mensen deze informatie nodig hebben om hun werk zo goed mogelijk te kunnen doen.

Video kan gedenkwaardiger zijn dan geschreven trainingsmateriaal, omdat mensen de neiging hebben om slechts 20% te onthouden van wat ze lezen, vergeleken met 80% van wat ze zien en doen.

mensen onthouden 80% van wat ze zien

Bovendien kunnen video’s keer op keer worden afgespeeld. Dus als de retentie verloren gaat, kunnen medewerkers eenvoudig teruggaan naar de video en hun geheugen opfrissen.

4. Het is veelzijdig

Het is duidelijk dat video een veelzijdig medium is. Er is een verscheidenheid aan verschillende stijlen, zoals animatie en live action, en ook veel verschillende manieren waarop u uw verhaal kunt vertellen.

Video kan ook veelzijdig zijn. Als het gaat om interne trainingen, kun je video’s maken voor:

Introductie van nieuwe producten en diensten Een nieuw systeem of nieuwe software demonstreren Onboarding Voortdurende professionele ontwikkeling Vaardigheden op het gebied van klantenservice verbeteren

En al het andere waarvoor je het nodig hebt! Dankzij de kosteneffectiviteit van video kun je voor elk aspect van je interne opleidingsprogramma een andere maken.

Voordat je het weet, heb je een bibliotheek met bronnen waar je op elk moment naar kunt verwijzen.

5. Het is meetbaar

Het probleem met de meeste interne trainingsmaterialen, of dat nu klassikale training of schriftelijke documenten zijn, is dat je de resultaten niet kunt meten.

Er is geen echte manier om te weten of iedereen zich met het materiaal heeft beziggehouden, en in welke mate.

Video is echter eenvoudig te volgen en te meten. U kunt dit doen via video-hostingproviders, zoals YouTube en Wistia.

Als je YouTube gebruikt, log dan in en klik op de video die je wilt volgen. Klik dan op de knop ‘Analytics’ onder de speler:

Wyzowl YouTube-video

Dit brengt je naar een rapportagescherm waar je kunt meten hoeveel weergaven de video heeft, de kijkduur en meer:

YouTube-videoanalyse

Als je op Wistia bent, klik dan op het tabblad ‘Statistieken’ aan de linkerkant:

Wistia videostatistieken

De Wistia-statistieken zijn iets visueler, zodat u in één oogopslag kunt zien hoe impact uw trainingsvideo’s hebben gehad.

Om je training nog meetbaarder te maken, kun je ook overwegen om een ​​interactieve video te maken. Op deze manier weet u welke teamleden waarop hebben geklikt, waardoor u een beter begrip krijgt van hun leerproces.

6. Je kunt het interactief maken

Interactieve video wint steeds meer aan populariteit, en 21% van de videomarketeers is van plan om het in 2020 op te nemen in hun videomarketingstrategie.

Interactieve video is geweldig voor interne training omdat het kan worden aangepast aan de verschillende mensen die kijken. Dit betekent dat mensen in managementrollen niet dezelfde training hoeven te volgen als beginnende medewerkers, en vice versa.

Bekijk deze Deloitte-video voor wat inspiratie:

Interactieve video van Deloitte

Hoewel dit meer een ‘bedrijfscultuur’-video is, spreekt het zeker tot de verbeelding van wat je zou kunnen doen met interactieve video als het gaat om interne opleidingen.

Als u vragen stelt, zoals hierboven, kunt u ook de antwoorden van uw medewerkers opnemen om te zien wie het goed doet en wie een beetje extra hulp nodig heeft.

7. Iedereen krijgt dezelfde ervaring

Klassikale training kan worden beïnvloed door een aantal variabelen – defecte technologie, vertraagd openbaar vervoer, zelfs de dag van de week kan de betrokkenheid van klasleerlingen beïnvloeden.

Als je een groep stuurt voor training op maandagochtend, krijg je mogelijk een ander resultaat dan die je op woensdagmiddag hebt gestuurd.

Als het echter om video gaat, kun je ervoor zorgen dat iedereen dezelfde ervaring krijgt. Het enige wat je hoeft te doen is op play te drukken.

Als u geïnteresseerd bent in een trainingsvideo voor uw medewerkers, kunnen wij u helpen! Bekijk onze pagina met trainingsvideo’s voor meer informatie en voorbeelden. Train als een pro!

8. Je kunt ingewikkelde informatie opsplitsen

Video is een geweldig hulpmiddel om complexe informatie en ideeën op te splitsen en uit te leggen met behulp van eenvoudige, gemakkelijk te begrijpen beelden.

Als bedrijf met animatie-uitlegvideo’s weten we uit de eerste hand hoe ingewikkelde () onderwerpen duidelijk kunnen worden gemaakt met behulp van enkele boeiende afbeeldingen.

Bekijk deze video die we voor Tonisity hebben gemaakt:

In deze video wordt stap voor stap uitgelegd hoe u Tonisity’s varkensvoer klaarmaakt – en dat allemaal in minder dan een minuut!

9. Eenvoudig aan boord gaan

Onboarding is een belangrijk onderdeel van elke wervingsstrategie. U wilt immers dat nieuwe medewerkers zich welkom voelen en in staat zijn om met vertrouwen aan hun nieuwe functie te beginnen.

Volgens het UK Learning & Development Report 2019 is 76% van de bedrijven van mening dat het gebruik van training als onderdeel van hun wervingsstrategie hun organisatie een concurrentievoordeel geeft.

Video is hiervoor een geweldig hulpmiddel omdat het kan worden gebruikt om alles te dekken, van de bedrijfscultuur tot een overzicht van dagelijkse taken. Je zou zelfs voor elk afzonderlijk doel een video kunnen maken.

Hier is een goed voorbeeld van een bedrijfscultuurvideo van Canva:

Deze vrolijke, energieke video vertelt nieuwe medewerkers precies wat ze van het bedrijf kunnen verwachten, terwijl ze beelden toont van het kantoor en de collega’s waarmee ze gaan werken.

De eerste paar weken bij een nieuwe baan kunnen overweldigend zijn en er komt altijd veel bij kijken. Maar met interne trainingsvideo’s kunnen uw nieuwe rekruten zich veilig voelen in de wetenschap dat als ze ooit een beetje opfrissing nodig hebben, alles wat ze hoeven te doen is zoek een video en druk op play!

10. Het is toegankelijk

Of je nu 10 of 100 werknemers hebt, het kan moeilijk zijn om iedereen tegelijk op dezelfde plek te krijgen.

Als je naar een instructeur of een trainingsfaciliteit moet reizen, kan dat moeilijk zijn, met reiskosten en de logistiek van hoe iedereen daar komt.

Zelfs als u uw eigen klassikale training in-house geeft, kan het moeilijk zijn om ervoor te zorgen dat uw leermateriaal voor iedereen toegankelijk is. Iedereen leert immers in een ander tempo en heeft verschillende expertiseniveaus.

Met video kun je al deze problemen oplossen. Het enige wat u hoeft te doen is uw team een ​​link naar de video te sturen en iedereen kan () in zijn eigen tempo bekijken totdat ze de inhoud of het onderwerp begrijpen.

Volgende stappen

Dus nu ken je alle goede redenen om video te gebruiken voor interne training, en je bent waarschijnlijk enthousiast om aan de slag te gaan met het maken van je eigen video. Maar er zijn een aantal dingen waar u eerst aan moet denken, zoals:

Welke stijl zou het beste zijn? Waar moet je op focussen? Wat maakt een goede trainingsvideo?

Gelukkig voor jou hebben we een online gids gemaakt met veel informatie over trainingsvideo’s, inclusief casestudy’s en voorbeelden.

0 Shares:
You May Also Like