10 manieren om meer mobiele app-downloads te krijgen voor minder dan $ 1000/£ 650

10-ways-to-get-more-mobile-app-downloads

Geschreven door <a href="https://www.wyzowl.com/author/adamhayes/" target="_self" rel="noopener">Adam Hayes</a>‘  data-lazy- data-et-multi-view=

Adam is hoofd content bij Wyzowl. Adam leidt een getalenteerd, onverschrokken team van schrijvers en houdt van video, groeimarketing, merkverhalen vertellen en naar zichzelf verwijzen in de derde persoon.

Het hele idee van ‘meer downloads krijgen’ kan een intimiderende en zelfs onoverkomelijke taak lijken. Elke app-ontwikkelaar heeft deze vraag ongetwijfeld wel eens overwogen – helaas blijven zeurende overwegingen zoals tijd en kosteneffectiviteit nooit ver achter.

De waarheid is dat ‘meer downloads krijgen’ misschien je grote, harige doel is, maar je kunt dit in feite opsplitsen in een beheersbare reeks kleine en eenvoudige stappen om je te helpen daar te komen. Wat als we je zouden vertellen dat er 10 gemakkelijke – en goedkope – manieren zijn om nu meer app-downloads te krijgen?

Hier is onze gids om meer app-downloads te krijgen voor minder dan $ 1000 (of £ 650 voor onze Britse lezers!)

1. Lokaliseer de beschrijving en inhoud van uw app in de App/Play Store

Je weet hoe belangrijk het is om een ​​goede beschrijving voor je app te schrijven in de App Store/Play Store. Wat u misschien niet heeft overwogen, is of niet-Engelssprekende gebruikers uw app organisch kunnen vinden en begrijpen op basis van de informatie die u verstrekt. Zelfs als uw app niet gelokaliseerd is, is het een goed idee om ervoor te zorgen dat uw beschrijving dat wel is. Als er niets anders is, zorgt dit ervoor dat u zoveel mogelijk aandacht trekt. Vertalen is waarschijnlijk goedkoper dan u denkt – u kijkt naar ongeveer 25c (15p) per woord, wat betekent dat een gezonde beschrijving van 250 woorden slechts $ 62,50 kost (£ 37,50.) Spaans, Chinees, Japans, Italiaans en Koreaans zijn allemaal groot winnaars hier. Denk aan al die mensen die uw app nu niet kunnen vinden, maar als u uw beschrijving zou lokaliseren…

Evenzo moet u ervoor zorgen dat de inhoud die in uw schermafbeeldingen wordt weergegeven, is gelokaliseerd. Als je bijvoorbeeld kaarten gebruikt in schermafbeeldingen, zorg er dan voor dat je een kaart van het betreffende land weergeeft. Uw schermafbeeldingen hebben waarschijnlijk een tijdelijke aanduiding-account – zorg ervoor dat u de juiste locatiespecifieke namen gebruikt. Deze kleine details zullen het verschil maken!
Kosten: $ 62,50 (£ 37,50)

2. Gebruik dynamische fotografie van uw app in actie – niet alleen screenshots

Screenshots zijn de beproefde manier om de functionaliteit van uw app te demonstreren. Maar door coole foto’s van mensen in je app te gebruiken, kun je echt een verschil maken. Met deze aanpak kun je een lifestyle-hoek toevoegen aan je visuals… in plaats van standaard screenshots van je app te tonen, kun je het gebruik ervan contextualiseren. Waar zouden mensen je app gebruiken? Binnen of buiten? Op het werk of thuis? Bij dag of nacht? Met anderen, of alleen? Zoals je kunt zien, kun je een aantal krachtige uitspraken doen over je app en de implicaties voor je levensstijl – die een veel grotere impact op potentiële kopers kunnen hebben dan alleen screenshots.
Gratis

3. Maak een eenvoudige uitlegvideo

Een eenvoudige ‘how to’-video, niet langer dan 2 minuten, kan uw resultaten echt een boost geven. Door een geweldige uitlegvideo te maken, kun je de belangrijkste functies en voordelen van je app netjes en op een boeiende en toegankelijke manier samenvatten. Het simpele feit is dat het onwaarschijnlijk is dat uw potentiële kopers bergen tekst zullen lezen – ze zullen veel eerder een uitlegvideo bekijken en verwerken. Video’s zijn niet alleen geweldig in het verkopen van uw product, ze kunnen ook uw ondersteuningsvragen verminderen – en ze zijn geweldig voor SEO. Bovendien kunt u uw video niet alleen toevoegen aan Google Play voor potentiële klanten, maar ook aan YouTube toevoegen, de op één na grootste zoekmachine op internet en een geweldige manier voor mensen om meer te weten te komen over uw app.
Kosten: $ 595/£ 375 (https://www.wyzowl.com/pricing/)

4. Lokaliseer uw uitlegvideo

Nadat u uw video in het Engels heeft gemaakt om uw primaire markt te targeten, heeft u een aantal opties om andere, niet-Engelstalige gebruikers te targeten. Als budget geen probleem is, kun je de voice-over opnieuw opnemen in een andere taal. Of, als je je portemonnee in de gaten houdt, kun je eenvoudig de annotatiefuncties van YouTube gebruiken om ondertitels in een willekeurig aantal talen toe te voegen. Dit eenvoudige, gemakkelijke proces kost u alleen de prijs van de vertalingen – ongeveer $ 35 (£ 21) voor 140 woorden. Het zal helpen om de aantrekkingskracht van uw video te vergroten en uw boodschap naar steeds meer potentiële nieuwe klanten te brengen! Enkele van de vele voordelen van videolokalisatie zijn onder meer sterke SEO, een grotere kans dat bloggers uit verschillende landen over uw app schrijven en – uiteraard – meer mensen die uw video bekijken!
Kosten: $ 35 / £ 21

5. Wees SEO-slim

‘SEO’ kan voor niet-ingewijden vaak ingewikkeld en eng klinken… het goede nieuws is dat, aangezien de meeste apps worden gemaakt door ontwikkelaars en niet door SEO-bewuste marketeers, zelfs de eenvoudigste technieken u een echte voorsprong kunnen geven op uw concurrenten. Bij SEO draait alles om het gemakkelijk maken voor uw doelgroep om u te vinden. Bevatten de titel en beschrijving van uw app als basisuitgangspunt de belangrijke zoekwoorden waarnaar uw publiek zoekt? U kunt het hulpprogramma Google Trefwoorden gebruiken om wat onderzoek te doen naar populaire zoekopdrachten op trefwoorden en vervolgens uw aanpak dienovereenkomstig plannen. Als u net begint, kan het een goed idee zijn om minder concurrerende zoekwoorden te identificeren en op basis hiervan de kracht van uw app op te bouwen. Als je eenmaal wat buzz achter je hebt, kun je dit omdraaien om te rangschikken voor de meer concurrerende zoekwoorden. SEO is zeker verder onderzoek waard, aangezien het de basis is van vele succesverhalen!
Gratis

6. Beperkte kortingen

Als u bereid bent uw app voor een beperkte periode gratis, voor de halve prijs of gewoon met een percentage korting op de prijs aan te bieden, kunnen de resultaten tweeledig zijn. Ten eerste is de kans groter dat u mensen converteert die uw app vinden. Ten tweede kunt u diensten gebruiken zoals AppGratis en AppTurbo die gratis of scherp geprijsde apps in hun database adverteren. Dit kan een heel handig hulpmiddel zijn om het woord over uw app te verspreiden!

Kosten: Vrij

7. Maak uw Google Play Store-omslagafbeelding

Dit is een heel basale stap, maar wel een die echt een onmiddellijke indruk kan maken. Ze zeggen dat eerste indrukken alles zijn, en dat is zeker het geval in de Google Play Store. Een omslagafbeelding vertegenwoordigt de eerste en meest prominente inhoud die uw potentiële kijkers zien. Verplaats uzelf in het hoofd van uw potentiële gebruiker en concentreer u op wat hij of zij graag zou willen zien. Creëer iets unieks en interessants en dit kan echt een grote impact hebben op uw cijfers. Het is beter als je je logo of screenshots hier niet gebruikt – je zoekt echt naar de gebruiker om naar beneden te scrollen om deze te zien! Voor ongeveer $ 200 (£ 130) kun je fantastische professionele kunstwerken laten maken om een ​​geweldige eerste indruk op je publiek te maken.
Kosten: $ 200 / £ 130

8. Maak wat lawaai over je app!

Er zijn een aantal manieren om het woord over uw app te verspreiden. We raden u aan om te beginnen met het opstellen van een persbericht dat u kunt indienen bij de meest populaire websites. U kunt ook persoonlijk een aantal van de vele blogs en publicaties benaderen, die graag de nieuwste apps willen bekijken en beoordelen. Hoe meer exposure, hoe beter!
Gratis

9. Word sociaal!

Social Media is een geweldige bron om het woord over uw app te verspreiden – en, het beste van alles, u hoeft geen cent uit te geven! Je kunt je supporters, vrienden, familie en bestaande klanten vragen om het woord te verspreiden op sociale sites, en goed geplaatste advertenties en call-to-actions in de app en op je website invoegen. Dit kan slechts een kleine boost geven, maar u zult geen nee zeggen tegen gratis verkeer!
Gratis

10. Stimuleer anderen om het woord te verspreiden via Facebook/RT-promo’s

Als je moeite hebt om mensen over je app te vertellen op sociale media, zijn promoties en wedstrijden een GEWELDIGE manier om dit te stimuleren! Je kunt incentives met een zeer lage waarde gebruiken – misschien een t-shirt of een cadeaubon van $ 25 – of je kunt er alles aan doen en iets weggeven als een iPad. Het is eenvoudig genoeg om zoiets op Twitter te laten lopen: stel gewoon je bericht op, moedig mensen aan om mee te doen met RT en selecteer de winnaar willekeurig. Of je kunt een service zoals GroSocial gebruiken om een ​​app van derden te bouwen die op je Facebook-pagina staat en echt kan helpen om je volgers te laten groeien. GroSocial biedt een gratis proefperiode van 30 dagen, wat betekent dat je een abonnement van 3 maanden op hun Professional-pakket kunt nemen voor iets minder dan $ 60 (£ 40) – koopje!
Kosten: $ 25/£ 20 voor uw prijs. $ 60 / £ 40 voor een GroSocial-abonnement van 3 maanden.

TOTAAL: $977.50/£623.50

Dus, zoals je kunt zien, zijn er een aantal geweldige manieren om je downloads te stimuleren, en je hoeft er niet voor te betalen! Veel van de stappen op onze lijst zouden u helemaal niets kosten, dus waarom zou u ze niet eens proberen en kijken wat er gebeurt? Zorg ervoor dat je ons laat weten hoe het met je gaat – veel succes!

0 Shares:
You May Also Like