10 inspirerende en effectieve uitlegvideo’s over e-commerce

Inspiring-and-Effective-Ecommerce-Explainer-Videos

Geschreven door <a href="https://www.wyzowl.com/author/karisbronowski/" target="_self" rel="noopener">Karis Bronowski</a>‘  data-lazy- data-et-multi-view=

Karis Bronowski is een ervaren inhoudschrijver en marketingstrateeg die haar creatieve vaardigheden combineert met een achtergrond als technisch schrijver om inhoudsstukken te maken die zowel duidelijk als meeslepend zijn.

Marketing in elke branche draait om het opbouwen van bewustzijn en begrip van een product of dienst. Het creëren van bewustzijn van de volledige waarde van een product kan met name een uitdaging zijn voor e-commercemerken, omdat klanten niet fysiek met het item kunnen communiceren. Deze merken moeten creatieve marketingtechnieken en verkooppunten gebruiken om consumenten te imponeren met de voordelen van hun product.

Video wordt steeds populairder bij e-commercebedrijven. In feite zegt 97% van de marketeers dat video heeft geholpen om het begrip van gebruikers van hun product of dienst te vergroten. Via een boeiende uitlegvideo kunnen merken bijvoorbeeld in een korte tijd duidelijker laten zien welke functies en waarde hun producten bieden. Van live demonstraties tot eigenzinnige, geanimeerde uitleg, we hebben tien van de meest inspirerende en effectieve e-commercevideo’s verzameld en geanalyseerd.

Focus op het verschil

Uitlegvideo’s zijn de perfecte tool om de beste eigenschappen van een product te laten zien. Maar belangrijker dan te laten zien wat een product of dienst doet, is het voordeel van het artikel voor potentiële klanten aan te tonen. Focussen op het verschil dat het product kan maken in hun leven of bedrijf kan de sleutel zijn tot een succesvolle video.

1. Shopify

De uitlegvideo voor Shopify besteedt heel weinig tijd aan praten over wat Shopify doet of demonstreren hoe het werkt, maar het is nog steeds een overtuigend argument. Kleurrijke animaties die van de ene scène naar de andere vloeien, vergelijken hoe winkelen in het verleden werkte met de manier waarop winkelen kan werken met Shopify. Deze focus onderstreept de waarde van het gebruik van Shopify om klanten overal aankopen te laten doen, aangezien de service het mogelijk maakt om aankopen te doen op sociale-mediasites en zelfs vanaf foto’s.

2. Cadabbra (Meubels Slim)

Net als de Shopify-video hierboven, legt de geanimeerde uitlegvideo van Cadabbra de nadruk op wat het platform voor zijn gebruikers doet. Het maakt met name gebruik van gestileerde, bijna-monochrome animaties om te benadrukken hoe Cadabbra het proces van interieurontwerp verandert. De video laat het verschil zien dat het platform niet alleen maakt voor klanten, maar ook voor retailers, interieurontwerpers en projectmanagers met zijn meeslepende marktomgeving.

Houd het simpel en kort

Wanneer de gemiddelde aandachtsspanne slechts acht seconden is, hebben marketeers niet lang nodig om een ​​punt over te brengen, laat staan ​​overtuigend genoeg te zijn om een ​​product te verkopen. Deze uitlegvideo’s besparen tijd door direct te focussen op de belangrijkste functies. De perfecte videolengte verschilt per merk en product, maar tussen de 30 seconden en -2 minuten is over het algemeen ideaal.

3. Muurprotex

Maatwerkproducten en maatwerkdiensten zijn bijna altijd complex van aard. De Wallprotex-video leidt een publiek van architecten en ontwerpers op beknopte wijze door het bestellen van hun op maat gemaakte wandbeschermingsproducten, van de conceptfase via het prototype tot de uiteindelijke ontwikkeling. De unieke animaties in schoolbordstijl van de video weerspiegelen een blauwdruk-esthetiek en emuleren soms zelfs de online interface voor het ontwerpen en bestellen van producten van Wallprotex. Door dit videoformaat wordt een langdurig proces eenvoudig en begrijpelijk gemaakt.

4. Comr.se

De uitlegvideo van Comr.se duurt slechts één minuut om de premisse van wat nogal technische en gecompliceerde digitale service is, te verduidelijken. Beginnend met een uitleg van het probleem – dat huidige advertenties klanten weghalen van de sites die ze leuk vinden – wordt vervolgens uitgelegd hoe de service een volledige winkelervaring creëert binnen platforms zoals sociale media. Animaties die continu van het ene beeld naar het andere transformeren, ondersteunen de vertelling in de hele video.

5. Norton

Met slechts 29 seconden is de uitlegvideo van Norton een snel overzicht, maar dat maakt het niet minder effectief. De charmant kleurrijke karakteranimaties zijn uniek voor softwareproducten omdat het verklaart waarom het beschermen van uw digitale informatie zo belangrijk is. Hoewel het de waarde van digitale “dingen” en potentiële gevaren benadrukt, maakt het snel een sterk pleidooi voor digitale bescherming.

Laat de beelden spreken

Een goede voice-over kan de sleutel zijn tot een overtuigende uitlegvideo. Maar in sommige gevallen is het zelfs nog effectiever om de visuele elementen voor zich te laten spreken. De volgende video’s hebben weinig tot geen gesproken tekst en gebruiken andere video- en audio-elementen om de verkoop te realiseren. Dit is vooral belangrijk wanneer 85% van de video’s die op plaatsen zoals Facebook worden getoond, vaak zonder geluid worden bekeken.

6. FiftyThree’s potlood

De video van FiftyThree voor zijn potloodstylus heeft een unieke benadering van live-actiedemonstratie. De camera gaat naadloos over van de ene opname naar de andere en volgt het product in plaats van de gebruiker. De video volgt het potlood door verschillende toepassingen, waarbij de stylus altijd in het midden wordt gehouden.

Deze fijnafgestelde focus op de stylus – gecombineerd met een achtergrond van omgevingsgeluiden – maakt het voor de kijker mogelijk om zich precies voor te stellen hoe het zou voelen om het potlood te gebruiken en te creëren. Het eindresultaat is een stijlvolle uitleg die de natuurlijke bruikbaarheid en veelzijdigheid van het potlood demonstreert, geen woorden nodig.

7. Nike

De video voor Nike’s Air Max 2017 is volledig gebaseerd op visuele elementen om zijn punt te maken over de lichtheid en flexibiliteit van de schoenen. Met afbeeldingen van de eigenlijke Air Max-schoenen afgewisseld, gebruikt het grootste deel van de video abstracte bewegende beelden om het luchtige ontwerp en de natuurbewegingen die in de schoenen zijn ingebouwd op te roepen. Er zijn geen woorden nodig om klanten een sterke indruk te geven van hoe Nike’s Air Max-schoenen zullen voelen om te dragen.

Toon wat persoonlijkheid

Net als elke andere vorm van adverteren, moeten uitlegvideo’s indruk maken om succesvol te zijn. De meerderheid van de consumenten is misschien nog niet klaar om te kopen wanneer ze de video zien, maar een die de persoonlijkheid van het merk laat zien, zal waarschijnlijk voorop staan ​​wanneer ze die beslissing nemen.

8. Mijn cloud

De My Cloud-demovideo maakt gebruik van leuke animaties om interesse en persoonlijkheid toe te voegen aan wat een nogal alledaags onderwerp zou kunnen zijn: digitale opslag. De verhaallijn volgt een geanimeerde fietser en gebruiker van mobiele apparaten terwijl hij nieuwe afbeeldingen en video’s verzamelt en deelt, en demonstreert de worsteling van organiseren in het digitale tijdperk.

Van de video-in-een-video van een skateboardende hond tot een selfie-geobsedeerde octopus, deze uitlegger neemt zichzelf nooit te serieus. In combinatie met felle kleuren benadrukken de doorlopende animaties de vele voordelen van een centrale cloudopslagoplossing op een manier die zowel in het oog springt als vermakelijk.

9. Dollar Shave Club

Een andere abonnementsservice met een onverwacht maar regelmatig nodig product, Dollar Shave Club, trok snel de aandacht in de persoonlijke verzorgingsindustrie. Dat komt deels door de unieke persoonlijkheid van het merk, wat duidelijk terugkomt in de video. De taal kan voor sommigen een afknapper zijn, maar de informele toon en relativiteit van de inleidende video zal zeker diegenen overtuigen die op zoek zijn naar een alternatief voor dure scheerapparaten.

10. Spotify

Spotify is muziek – en zelfs de eerste uitlegvideo doet niets af aan die focus. De video gebruikt een eenvoudige animatiestijl, een beperkt kleurenpalet en een heel kort script om de service en de voordelen ervan voor muziekliefhebbers te beschrijven. De animatie houdt gelijke tred met de muziek, wat de toewijding van het merk aan hoorbaar entertainment nog meer benadrukt.

Laatste gedachten

Een uitlegvideo kan een krachtige aanwinst zijn voor een merk, vooral voor producten die uniek zijn of een nieuwe benadering hebben in hun branche. Video’s die duidelijk de waarde van het product demonstreren, zo kort mogelijk blijven, focussen op effectieve visuals en een authentieke stijl hanteren, hebben de meeste kans van slagen.

Om aan de slag te gaan met het plannen van uw eigen uitlegvideo, moet u ons e-boek downloaden over Hoe u de perfecte uitlegvideo’s maakt. Deze “ultieme gids” leidt je door het hele proces van concept en ontwerp tot het maken van de video en het verspreiden ervan waar potentiële klanten het zullen zien. Voor meer inspiratie voor video-uitleg kun je ook onze recente verzameling van meer dan 173 unieke video’s bekijken die een breed scala aan stijlen en industrieën bestrijken.

0 Shares:
You May Also Like