10 gratis Netflix-documentaires voor thuiszittende docenten en leerlingen

our planet

Van tot , Netflix heeft een aantal van zijn populairste documentaires gratis beschikbaar gesteld, perfect voor leerlingen op afstand en hun docenten.

De volledige serie van acht afleveringen van het door David Attenborough gehoste programma wordt nu gratis gestreamd, samen met geselecteerde afleveringen van (een ‘explainer’-serie die onderwerpen behandelt variërend van muziek en sport tot economie en actuele gebeurtenissen) en (die volgt op 15 pasgeborenen en hun families van over de hele wereld).

Tot de speelfilms die Netflix gratis aanbiedt, behoren onder meer Ava DuVernay’s Academy Award-genomineerde documentaire over het 13e amendement op de Amerikaanse grondwet, en een portret van duikers, wetenschappers en fotografen die het verval van koraalriffen documenteren.

Alle 10 gratis documentaires zijn beschikbaar op het YouTube-kanaal van Netflix en er is geen Netflix- of YouTube-account vereist om te beginnen met streamen. De documentaires zijn allemaal in het Engels, maar er zijn ondertitels beschikbaar voor meer dan een dozijn andere talen.

Naast de documentaires zelf, biedt Netflix educatieve supplementen aan bij de films en tv-shows, inclusief discussiegidsen voor studenten en links naar gerelateerde online bronnen. Netflix zei dat het ook Q&A-sessies met de filmmakers zal geven.

Netflix had eerder docenten toegestaan ​​om zijn documentaires in klaslokalen en andere groepsinstellingen te streamen op een “eenmalige”, non-profitbasis, maar besloot een selectie van zijn non-fictiefilms en tv-programma’s gratis aan te bieden tijdens de aanhoudende coronaviruspandemie , die tot wereldwijde schoolsluitingen heeft geleid.

Hier is een volledige lijst van de gratis documentaires die Netflix op zijn YouTube-kanaal heeft geplaatst:

(speelfilm) (TV-serie, seizoen 1) (TV-serie, geselecteerde afleveringen) (speelfilm) (TV-serie, geselecteerde afleveringen) (speelfilm) (TV-serie, alle acht afleveringen) (kort onderwerp) (kort onderwerp) ( kort onderwerp)

0 Shares:
You May Also Like