10 Beste Samsung Smart Switch-alternatieven voor Mac-gebruikers

Find the best Smart Switch alternatives

Smart Switch is het officiële hulpprogramma van Samsung dat wordt gebruikt om inhoud van Android-/iOS-apparaten naar Samsung-telefoons te verplaatsen. De app is handig en gemakkelijk te gebruiken, maar werkt alleen als je doelapparaat Samsung is.

Als u daarom gegevens naar een telefoon van andere merken moet overzetten, moet u het alternatief Samsung Smart Switch eens bekijken. Gelukkig zijn er nogal wat oplossingen en in dit artikel hebben we een van de beste alternatieven samengesteld.

Bekijk het beste alternatief voor Samsung Smart Switch voor Mac

Hoewel Samsung Smart Switch uitstekend werk verricht bij het overbrengen van gegevens naar Samsung-telefoons, heeft het enkele nadelen die sommige gebruikers ervan kunnen weerhouden het te gebruiken. Als u op zoek bent naar een alternatief, vindt u hier een lijst met apps waarop u volledig kunt vertrouwen.

Applicatie 1. MacDroid

Stap je over naar een nieuwe telefoon en moet je gegevens overzetten van je oude Samsung naar een nieuwe of wil je gewoon bestanden uitwisselen tussen je apparaten? Wat de reden ook is, MacDroid helpt je om Samsung-bestandsoverdracht voor Mac gemakkelijk en efficiënt uit te voeren. Het is ontworpen voor macOS en laat je je Android-apparaat koppelen als een schijf op Mac om door bestanden en hele mappen tussen beide apparaten te bladeren en ze te verplaatsen.

Het beste is dat MacDroid, in tegenstelling tot Smart Switch, perfect werkt met elke smartphone en tablet met Android. Het enige dat u nodig hebt, is om Android en Mac aan te sluiten met de standaard USB-kabel, foto’s, muziek en andere soorten bestanden over te zetten van uw telefoon naar Mac en vervolgens uw gegevens naar de nieuwe telefoon te verplaatsen.

Beste app om Android-telefoon met Mac te verbinden.

Voordelen:

Wordt geleverd met een free 7 dagen op proef van de PRO-versie Hiermee kunt u Android-bestanden op Mac bewerken zonder ze over te zetten Twee verbindingsmodi om uit te kiezen Compatibel met alle Android- en MTP-apparaten

nadelen:

In de free versie, kunt u alleen bestanden overzetten van Android naar Mac

App 2. Wondershare MobileTrans

MobileTrans van Wondershare is een eenvoudige en effectieve desktoptool om gegevens van de ene smartphone naar de andere over te zetten. Het ondersteunt de overdracht van verschillende soorten gegevens, waaronder video’s, foto’s, muziek, contacten, berichten en meer.

Naast overdracht van telefoon naar telefoon, maakt MobileTrans het ook mogelijk back-ups van het apparaat te maken en uw back-up op de telefoon terug te zetten. Om aan de slag te gaan, hoeft u alleen de bron- en bestemmingsapparaten via een USB-kabel op de pc aan te sluiten.

Handige universele applicatie voor Mac en Windows.

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk en gebruiksvriendelijk Werkt met Windows en macOS Hiermee kunt u een back-up van uw telefoon maken

nadelen:

De free versie biedt niet veel functies

Applicatie 3. Dr.Fone

Dr.Fone – Telefoonoverdracht maakt deel uit van de Dr.Fone-toolkit. Het is in staat om gegevens te verplaatsen tussen iOS/Android-apparaten en computers. Hiermee kunt u foto’s, video’s, audiobestanden, contacten, sms en andere soorten bestanden overbrengen.

Phone Transfer ondersteunt veel apparaten, waaronder Apple, Samsung, OPPO, HUAWEI, Google en anderen, en het is ook vrij eenvoudig te gebruiken. Door beide telefoons via USB op uw laptop of computer aan te sluiten, kunt u alle inhoud naar uw nieuwe apparaat overbrengen.

Dr.Fone zet bestanden in een paar klikken over.

Voordelen:

Een gebruiksvriendelijke interface die perfect is voor mensen die niet technisch onderlegd zijn Werkt goed met verschillende apparaten en besturingssystemen Ondersteunt de overdracht van alle belangrijke gegevenstypen

nadelen:

De proefversie heeft beperkte functies

App 4. SyncMate

Een ander alternatief voor Smart Switch voor Samsung-gegevensoverdracht is SyncMate. Met deze multifunctionele oplossing kunt u bestanden synchroniseren tussen Mac en Android/iOS-apparaten. SyncMate biedt een vrij breed scala van wat het kan synchroniseren, van persoonlijke gegevens tot media-inhoud, en stelt u ook in staat uw sms-berichten te beheren en de oproepgeschiedenis op uw computer bij te houden.

Het synchroniseren van gegevens duurt enkele minuten: u hoeft alleen uw apparaten op de Mac aan te sluiten, de gegevens van de eerste te synchroniseren en vervolgens uw Mac met de tweede telefoon te synchroniseren. Naast iOS- en Android-apparaten ondersteunt SyncMate het synchroniseren van Mac met online accounts, Microsoft-services.

SyncMate is de enige software voor bestandssynchronisatie die u nodig hebt.

Voordelen:

Kan bijna elk type bestand overbrengen Biedt uitstekende bestandssynchronisatiesnelheid Maakt het mogelijk om tekstberichten, contacten en agenda’s te verplaatsen

nadelen:

Om afbeeldingen, video’s en audio te synchroniseren, moet je upgraden naar de Expert-versie

Applicatie 5. CLONEit

CLONEit is een mobiele app die helpt bij het draadloos back-uppen en overbrengen van gegevens van het ene Android-apparaat naar het andere. Het is free te gebruiken en kan worden gedownload in de Google Play Store. U kunt bijna alle gegevenstypen die op uw Android zijn opgeslagen gemakkelijk verplaatsen: mediabestanden, apps, contacten, documenten, sms, logboeken.

De app werkt met alle populaire Android-apparaten en is dus het beste Samsung Smart Switch-alternatief voor HTC-telefoons.

De beste applicatie voor het werken met HTC-apparaten.

Voordelen:

Geen USB-kabel nodig om de verbinding tussen apparaten tot stand te brengen Ondersteunt 12 soorten mobiele data Werkt op toonaangevende Android-apparaten

nadelen:

Soms duurt het lang om een ​​apparaat te vinden

App 6. Jihosoft-telefoonoverdracht

We vervolgen onze lijst met Samsung Smart Switch-alternatieven met Jihosoft Phone Transfer. De app is bedreven in het overbrengen van bestanden tussen de telefoons en ondersteunt Android en iOS. Hiermee kunt u contacten, oproeplogboeken, muziek, berichten, foto’s tussen Android en iPhone verplaatsen en kunt u een back-up maken van Android-gegevens en deze herstellen.

Jihosoft ondersteunt meerdere apparaten tegelijk.

Voordelen:

Ondersteunt Android- en iOS-besturingssystemen Kan een back-up maken van uw Android-gegevens op de computer Werkt met een breed scala aan apparaten, inclusief de nieuwste

nadelen:

Om alle functies te gebruiken, moet je de licentie kopen

App 7. AirDroid

Als u op zoek bent naar een draadloze overdracht, dan is AirDroid een goede optie. Met deze app kunt u draadloos door alle gegevens tussen uw apparaten bladeren, deze beheren en overbrengen. De ondersteunde bestanden omvatten muziek, video’s, foto’s, apps, sms-teksten.

U hoeft alleen de app op uw telefoon te installeren, de desktopclient op uw computer te installeren of naar de Airdroid-website te gaan en u aan te melden op uw apparaten. Als alternatief biedt AirDroid de mogelijkheid om telefoons op afstand te bedienen.

Zet bestanden snel en zonder USB over.

Voordelen:

Hiermee kunt u telefoon naar computer spiegelen Mogelijkheid om meldingen van uw Android-apparaat naar uw computer te sturen Gemakkelijke en gebruiksvriendelijke interface

nadelen:

In de free versie, zijn er beperkingen voor de bestandsgrootte

App 8. Samsung-gegevensoverdracht

Samsung Data Transfer is een veelzijdige platformonafhankelijke tool die is ontworpen om gegevens over te dragen tussen Samsung en andere apparaten. Het heeft 4 overdrachtsmodi: Android naar Android, iOS naar iOS, Android naar iOS, iOS naar Android. U kunt gegevens zoals sms, contacten, muziek, afbeeldingen, video’s, apps en meer vrijelijk verplaatsen.

Download en installeer het programma eenvoudig op uw computer, sluit beide apparaten aan op uw computer via een USB-kabel en selecteer de bestanden die u wilt overbrengen.

De beste applicatie voor het overzetten naar Samsung-apparaten.

Voordelen:

Compatibel met Android- en iOS-besturingssystemen Ondersteunt een breed scala aan gegevens voor overdracht Wordt geleverd met 4 overdrachtsmodi

nadelen:

Om toegang te krijgen tot alle functies, moet u een licentie kopen

App 9. MobiKin-overdracht voor mobiel

Als volgende op onze lijst met Smart Switch-alternatieven bekijken we MobiKin Transfer for Mobile. Deze applicatie voor gegevensoverdracht op het bureaublad kopieert gegevens zonder kwaliteitsverlies in een paar klikken en verwerkt de meeste bestandstypen.

MobiKin Transfer werkt perfect met Android- en iOS-apparaten en kan zowel op Windows als macOS worden gebruikt. Bovendien zijn er twee manieren om uw Android-apparaat en computer met elkaar te verbinden: via een USB-kabel of Wi-Fi.

MobiKin Transfer is perfect voor zowel Windows als Mac.

Voordelen:

Maakt het overzetten van oproeplogboeken, contacten, muziek, foto’s, documenten en meer mogelijk Verbinden via USB of Wi-Fi Er is een back-up- en herstelfunctie

nadelen:

Er zijn verschillende versies, wat verwarrend kan zijn

App 10. Google Drive

Ten slotte kunt u voor Samsung-bestandsoverdracht ook cloudservices zoals Google Drive gebruiken. Google Drive is een webgebaseerde service die toegankelijk is via een browser waarmee Gmail-gebruikers bestanden in de cloud kunnen opslaan, delen en maken. U kunt bestanden en mappen uploaden naar uw Google Drive op uw smartphone en ze vervolgens openen door u aan te melden bij uw Google Drive op uw pc.

Google Drive wordt geleverd met 15 GB aan free opslag die is verdeeld over Gmail, Google Foto’s en Google Drive. Als u uw opslaglimiet overschrijdt, moet u ofwel meer Google Drive-opslag kopen of uw gegevens overzetten naar een ander account.

Je hebt constant toegang tot je foto's en bestanden via de browser.

Voordelen:

Overal toegang tot bestanden Maakt het mogelijk bestanden rechtstreeks in de cloud te bewerken Compatibel met elk platform

nadelen:

Kan geen oproeplogboeken, contacten, notities, enz. Overzetten Toegang tot internet nodig

Conclusie

Dat is alles! Nu u de 10 beste Samsung Smart Switch-alternatieven, hun functies, voor- en nadelen kent, zou u gemakkelijk gegevens tussen apparaten moeten kunnen verplaatsen. We hopen dat u de meest geschikte oplossing voor u heeft gevonden.

FAQ

Er zijn veel alternatieve opties om Samsung Smart Switch te vervangen. U kunt bijvoorbeeld Samsung Data Transfer of een van de andere hierboven beschreven apps proberen. Ze maken het allemaal mogelijk om gegevens tussen apparaten uit te wisselen.

Smart Switch is een populaire app ontwikkeld door Samsung die zich richt op het overzetten van gegevens van een Android- of iOS-apparaat naar een nieuwe Samsung-telefoon. Een alternatief kan elke toepassing voor gegevensoverdracht zijn waarmee u inhoud tussen apparaten kunt verplaatsen.

In dat geval moet je op zoek naar een alternatief. In het bovenstaande artikel staan ​​verschillende apps vermeld die Samsung Smart Switch kunnen vervangen en die u kunnen helpen gegevens van de ene telefoon naar de andere over te zetten.

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor MacDroid en met zijn hulp gegevens overbrengen. Het is gemakkelijk te gebruiken en ondersteunt de meeste soorten bestanden.

0 Shares:
You May Also Like