10 best practices voor waanzinnig succesvolle Facebook-videoadvertenties

Het is de droom van elke videomarketeer om het groot te maken met een advertentiecampagne. Maar zoals alle dromen die het waard zijn om te hebben, is het niet gemakkelijk.

Facebook is een verzadigd strijdtoneel voor marketeers en het kan ontmoedigend zijn om te blijven scoren met je video-ideeën.

Daarom hebben we een verzameling van 10 praktische tips samengesteld die u kunt gebruiken om uw volgende Facebook-videoadvertenties waanzinnig succesvol te maken!

1. Maak het suggestief

Een universele waarheid over Facebook-videoadvertenties – of videoadvertenties in het algemeen – is dat er wereldwijd van zijn.

Dus hoe laat je die van jou opvallen? Hoe zorg je dat mensen kijken en actie ondernemen?

Je moet mensen maken .

Video’s die de aandacht trekken met een krachtig verhaal, hebben niet alleen de mogelijkheid om kijkers aan te moedigen hun video te delen, maar de boodschap kan ook enkele dagen daarna bij mensen blijven – waardoor uw merk centraal blijft staan ​​()

Hier is een voorbeeld van Lamborghini:

We weten allemaal dat Lamborghini een luxemerk is dat aantrekkelijk is voor klanten met een hoger besteedbaar inkomen dan de gemiddelde persoon.

Maar in plaats van zich te concentreren op het verkopen van luxe, kozen ze ervoor om een ​​advertentie te maken die draait om onschatbare waarden: een vader en zoon die samen tijd doorbrengen.

Dit maakt de advertentie beter te onthouden, vooral omdat het een kerstadvertentie is. Wie houdt er niet van een kerstwonder?!

Het vertellen van een oprecht, herkenbaar verhaal als dit is een trefzekere manier om het succes van uw Facebook-videoadvertenties te verbeteren.

2. Zorg ervoor dat het logisch is zonder geluid

Als je een fervent Facebook-gebruiker bent, weet je waarschijnlijk dat de video’s standaard gedempt worden afgespeeld. Het is dan aan de kijkers om het geluid aan te zetten als ze daarvoor kiezen.

En blijkbaar de meeste. Volgens een wijdverbreid onderzoek, 85% van de videoweergaven op Facebook gebeurt met het geluid uit.

Vanuit het oogpunt van toegankelijkheid is het dus logisch om na te denken over hoe uw video over zal komen zonder audio.

Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat uw video zonder geluid logisch is. Je kunt tekst een onderdeel van je video maken (), zoals deze advertentie van Native:

Als dat echter niet past bij het type video dat je wilt maken, kun je ervoor kiezen om ondertiteling toe te voegen. Kijkers zullen nog steeds het volledige effect van de video ervaren als ze kiezen voor ‘sound-on’, en het is nog steeds logisch als ze besluiten het geluid uit te houden.

Hier is een voorbeeld van TOMS:

Volgens eigen onderzoek van Facebook, videoadvertenties met ondertiteling verhogen de videoweergavetijd met gemiddeld 12% – verder bewijzen dat video’s op Facebook afhankelijk zijn van audio.

3. Ga voor de eerste 3 seconden

Je hebt misschien verschillende onderzoeken gezien die zeggen dat mensen nu een kortere aandachtsspanne hebben dan een goudvis.

Of dat waar is of niet, één ding is zeker: onze aandachtsspanne krimpt.

En Facebook is een deel van het probleem.

Volgens een studie van de Technische Universiteit van Denemarken, de collectieve wereldwijde aandachtsspanne wordt kleiner.

Uit het onderzoek bleek dat de toegewezen aandacht in onze collectieve geest slechts een bepaalde omvang heeft, en met zoveel culturele items – sociale media en 24/7 nieuws bijvoorbeeld – die strijden om die aandacht, wordt het moeilijk om te focussen.

Als het op videoadvertenties aankomt, betekent dit dat je ter zake moet komen, . Bekijk deze grafiek die laat zien hoe mensen videoadvertenties op Facebook consumeren:

Zoals u kunt zien, haken kijkers, ongeacht het type advertentie, zeer snel af na de eerste paar seconden. Dus je moet laat die tellen.

Je moet manieren bedenken waarop je de aandacht van je kijkers kunt trekken en vasthouden. Hier is een voorbeeld van JustEat:

Binnen de eerste 3 seconden horen we hun pakkende slogan, en nu zal het waarschijnlijk de hele dag in je hoofd zijn – sorry daarvoor!

Het is ook een goed idee om visueel de aandacht te trekken, voor het geval je kijkers zonder geluid kijken. Hier is een voorbeeld van KitchenAid:

4. Blijf bij verticaal of vierkant

Het optimaliseren van uw videoadvertenties voor mobiel is nog nooit zo belangrijk geweest, aangezien meer dan de helft van de videoadvertentieweergaven van Facebook afkomstig is van mobiele apparaten.

Facebook heeft ook verklaard dat mobile-first videoadvertenties een 27% hogere kans op merkimpact en 23% hogere kans op berichtassociatiein vergelijking met videoadvertenties die niet zijn geoptimaliseerd.

Als u uw videoadvertenties aantrekkelijk wilt maken voor mobiele kijkers, kunt u overwegen ze in een verticale indeling te maken.

Hier is een voorbeeld van Headspace:

Landschapsvideoadvertenties kunnen ook op Facebook worden geplaatst, maar het is belangrijk op te merken dat als deze op een mobiel apparaat worden bekeken, ze er waarschijnlijk niet geweldig uit zullen zien (tenzij de gebruiker zijn apparaat omdraait om ernaar te kijken).

Als compromis tussen verticaal en landschap, zou je ook kunnen overwegen om vierkante video’s te maken, zoals deze van Calm:

Vierkante video’s zijn een goed compromis omdat ze er geweldig uitzien op zowel desktop als mobiel.

5. Begeleiden met een pakkende kopie (en een mooie thumbnail)

Videoadvertenties die op de nieuwsfeed van Facebook zijn geplaatst, worden niet automatisch afgespeeld. Potentiële kijkers moeten voldoende verleid worden om erop te willen klikken en te kijken.

Met pakkende copy en een mooie thumbnail.

Er zijn beperkingen aan wat u in uw teaserkopie kunt opnemen. Volgens de richtlijnen van Facebook mogen koppen maximaal 40 tekens lang zijn en beschrijvingen maximaal 125 tekens.

Hoe pittiger, hoe beter. Hier is een voorbeeld van Airbnb:

Slechts één regel kopiëren, maar toch zo overtuigend.

De thumbnail is ook aanlokkelijk – en is speciaal ontwikkeld om op te klikken. Als Airbnb gewoon hun standaardminiatuur had gebruikt, zou deze advertentie niet half zo aantrekkelijk zijn geweest voor potentiële kijkers – en zou het merk een kans hebben gemist.

6. Kort is lief

We begrijpen het. Je wilt dat je video iedereen vertelt hoe geweldig je merk is – inclusief al je USP’s, de dingen die je doet voor het milieu en je geweldige cultuur.

Maar hoewel het verleidelijk kan zijn om hoofdstuk en vers in uw videoadvertenties te geven, kunt u dit het beste vermijden.

Voor InStream-videoadvertenties (), raden Facebook zichzelf aan een lengte van 5-15 seconden ().

En voor op zichzelf staande advertenties in de nieuwsfeed raadt Facebook ook aan advertenties te maken die: 15 seconden of korter. Ze leggen uit,

We weten dat dit niet gemakkelijk is. Elke dag werken we samen met merken om hun berichten samen te vatten in korte, pittige video’s die hun klanten graag zullen bekijken.

De beste plaats om te beginnen is na te denken over wat uw klanten doen en wat je zou doen ze te weten.

Stel dat u bijvoorbeeld sokken verkoopt. Sokken die superzacht zijn. Oh, en je doneert ook een paar sokken voor elk verkocht paar. Oh, en ze zijn ook geweldige kerstcadeaus. Oh, en je hebt ook een geweldige Mohammed Ali-collectie.

Dat is alles!

MAAR…

Het is te veel voor één advertentie van 15 seconden. En, zoals Facebook zelf al zei, het is beter om een ​​kortere video te posten die in zijn geheel wordt bekeken, dan een die wordt overgeslagen en genegeerd.

De beste manier om ervoor te zorgen dat u alle geweldige onderdelen van uw bedrijf kunt dekken, is door meerdere korte advertenties te maken.

Hier zijn enkele voorbeelden van het sokkenbedrijf hierboven. Ja, het is echt – we hadden het over Bombas.

Bombas-sokken zijn superzacht:

Voor elk verkocht paar schenken ze een paar aan iemand in nood:

Ze maken geweldige kerstcadeaus:

Oh, en ze hebben ook een collectie van Mohammed Ali:

Muhammad Ali x Bombas 2019-collectie

Introductie van de Muhammad Ali x Bombas Performance-collectie. Ontworpen voor degenen die willen opvallen als een positieve kracht in de wereld, net als de #kampioen.

Geplaatst door Bombas op dinsdag 22 oktober 2019

7. Ga native

Je video’s uploaden naar YouTube en ze vervolgens toevoegen aan een gepromoot bericht op Facebook werkte misschien tien jaar geleden, maar het zal nu zeker niet werken.

Facebook en YouTube zijn geen vrienden. Het zijn concurrenten.

Het is dus niet verrassend dat Facebook eerder prioriteit geeft aan native video-advertenties (advertenties die rechtstreeks naar Facebook zijn geüpload) boven andere campagnes met video’s die naar YouTube linken.

Dit wil niet zeggen dat je niet moet uploaden naar YouTube. Je zou beide moeten doen! Eigenlijk zou je je video op zoveel mogelijk plaatsen moeten uploaden, maar als het op Facebook-marketing aankomt, zorg er dan voor dat je een Facebook-video gebruikt.

8. Wees duidelijk over je doelen

Voordat je zelfs de pen op het papier zet – of de vinger naar de opnameknop – moet je duidelijk zijn over je videodoelen.

Wat wil je met je videoadvertentie bereiken?

“” is geen acceptabel antwoord – hoewel het voor velen van ons de droom is!

Ad Manager van Facebook is geweldig om u te helpen uw marketingdoelstelling aan te scherpen – en het zorgt er ook voor dat uw videoadvertenties op de juiste plek worden geplaatst om uw doelen te bereiken.

Zodra je op Facebook op de knop ‘Nieuwe campagne maken’ klikt, wordt je het volgende gevraagd:

Zoals u kunt zien, zijn de doelstellingen zelfs opgesplitst in verschillende categorieën, afhankelijk van waar uw kopers zich in de verkooptrechter bevinden.

Het doel dat u kiest, zal uiteindelijk fungeren als de ‘maatstaf’ waaraan uw campagne wordt gemeten.

Dus als u ‘traffic’ selecteert, wordt het succes bepaald door het aantal doorkliks naar uw site. Als u ‘conversies’ selecteert, wordt het succes afgemeten aan het aantal leads dat u uit de videoadvertentie haalt.

9. Begin klein en test wat werkt

Het grootste nadeel van betaalde advertenties is dat er een risico aan verbonden is. Een risico dat u geld kunt verliezen.

Wanneer u betaalt voor een advertentieplaatsing, vertrouwt u echt op uw video – uw geld steken waar uw mond is, om zo te zeggen!

Maar je video is hier natuurlijk niet de enige factor. Het succes van uw campagne hangt af van vele factoren: uw campagnedoelstelling, de doelgroep die u heeft geselecteerd, het biedingsbedrag dat u voor elke plaatsing betaalt.

Om uw succes te maximaliseren, moet u klein beginnen, zodat u kunt testen wat werkt. Stel een tijdsperiode in gedachten in, bijvoorbeeld een dag of een week, en bekijk uw advertentie aan het einde van die periode. Dan kun je aanpassingen maken.

Als u bijvoorbeeld ziet dat de meeste mensen die op uw advertentie hebben geklikt, vrouwen onder de 25 waren, richt u dan op deze doelgroep zodat u geen vertoningen verspilt aan anderen die mogelijk niet geïnteresseerd zijn.

Voel je vrij om zo vaak als nodig is aan te passen en te testen totdat je de gewenste resultaten ziet.

10. Follow-up met retargeting

In een ideale wereld zou iedereen die uw video heeft bekeken rechtstreeks naar uw website gaan en uw producten kopen.

In werkelijkheid vereist de buyer journey meer ” dan dit. Met ” bedoelen we verbindingspunten tussen jouw merk en de klant.

Het is een lang spel om vreemden tot klanten te maken. Het vereist eerst bewustzijn, dan overweging en uiteindelijk een aankoopbeslissing.

Met Facebook is het eenvoudig om vervolgcampagnes voor uw videoadvertenties te maken. Dit betekent je kunt de exacte mensen targeten die je video hebben bekekenen hopelijk hen aanmoedigen om klanten te worden.

U kunt dit doen door een te bouwen Aangepaste doelgroep binnen de advertentiemanager:

Deze verbazingwekkend genuanceerde aanpak helpt u om potentiële klanten zachtjes te koesteren door hun vertrouwen in uw merk in de loop van de tijd op te bouwen.

Laatste gedachten

Voor degenen die er moeite en tijd in willen steken, kunnen Facebook-videoadvertenties een geweldige manier zijn om de bekendheid van uw merk te vergroten en nieuwe klanten te vinden.

Maar het vereist knowhow! Laat ons je helpen. Bekijk onze pagina met video’s op sociale media voor meer informatie!

0 Shares:
You May Also Like